Bataatti

Blinit

Vastapaistetut, rapeat blinit kuuluvat kevättalven herkkuihin. Tarjoa blinit perinteisesti mädin kanssa. Katso näppärä vinkki blinien uunissa paistamiseen.

Ainekset

4 annosta
2 ½ dl kevyt- tai täysmaitoa
10ghiivaa
1 dl kermaviiliä tai piimää
2 dl tattarijauhoja
½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
¼ tl suolaa

Paistamiseen

n. 100 g voita


Lisäksi

1 prk(100 g) mätiä
1 (n. 100 g) punasipuli
1 tlk (150 g) Crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
tai smetanaa
mustapippuria

Valmistus

    yli 60 min

      1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili ja jauhot. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön vähintään 2 tunniksi tai jääkaappiin yön ajaksi.
      2. Erottele keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen ja suola taikinaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele vaahto taikinan joukkoon.
      3. Sulata voi kattilassa. Käytä blinien paistamiseen vain voin kirkas osa, ns. kirkastettu voi. Paista blinit mielellään valurautaisella blini- tai lettupannulla miedohkolla lämmöllä. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat rapean pinnan. Lisää kääntämisen jälkeen pinnalle hieman voisulaa
      4. Siirrä paistetut blinit pellille ja pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa. Tarjoa blinit kuumina sulatetun mädin, hienonnetun sipulin ja ranskankerman kanssa. Rouhi päälle pippuria.

Lähde. https://www.k-ruoka.fi/reseptit