Bataatti

Porkkanakakkupallot

Terveelliset porkkanakakun makuiset pallot ovat luonnollisesti makeutettuja, vegaanisia sekä gluteenittomia pieniä herkkupaloja.

Ainekset

28 kpl
200 g porkkanoita
6-8 tuoretta taatelia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl Auringonkukansiemeniä
¼ tl inkivääriä
½ - 1 tl kanelia
½ tl appelsiininkuorta raastettuna

Lisäksi

1 dl Kookoshiutaleita

Valmistus

    alle 30 min

    1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Poista taateleista kivet.
    2. Hienonna porkkanaraaste, taatelit, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Pidä tarvittaessa taukoa, jotta laite ei kuumene liikaa. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä, jos massa on liian kuivaa. Mausta seos inkiväärillä, kanelilla ja appelsiininkuorella.
    3. Pyörittele kevyesti vedellä kostutetuin käsin massasta pieniä palloja. Pyörittele pallot kookoshiutaleissa ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Pallot säilyvät kylmässä pari päivää.

Lähde. https://www.k-ruoka.fi/reseptit