Pihvit

Porsaan ulkofileepihvit ja uunikasvikset

Porsaan ulkofileepihvit ja uunikasvikset on viikonlopun helppo ja maukas ruoka.

Ainekset


4 annosta
n. 400g porsaan ulkofileetä palana
½ -1 dl Pirkka marinointi- ja grillauskastiketta
Paistamiseen, juoksevaa margariinia

Kasvikset


500 g porkkanoita
2-3 (250 g)sipulia
3-5 (500 g)Pirkka perunaa (keltainen tai punainen pussi)
2 (300 g)omenaa
½ dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 tl kuivattua rosmariinia
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistus


yli 60 min

  1. Leikkaa ulkofilee neljäksi pihviksi ja painele pihvit hieman ohuemmiksi. Marinoi pihvejä marinointikastikkeessa vähintään tunti, mielellään yön yli jääkaapissa. Kääntele pihvejä marinoitumisen aikana. Ota pihvit huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Kuori porkkanat ja sipulit. Pese perunat ja omenat huolellisesti. Leikkaa porkkanat reiluiksi suikaleiksi ja sipulit, perunat sekä omenat lohkoiksi.
  3. Sekoita oliiviöljy, hunaja, sitruunan kuori, rosmariini, suola ja pippuri kulhossa. Pyöräytä kaikki muut kasvikset, paitsi omenat mausteöljyssä. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa ensin noin 20 minuuttia. Sekoita kasviksia ja lisää vuokaan omenalohkot, jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
  4. Paista pihvit kuumassa rasvassa molemmin puolin noin 3 minuuttia. Ehkä hieman enemmän.
  5. Lähde: Pirkka reseptit