kaali

Kaali-jauhelihapannu

Kaali-jauhelihapannu haudutetaan meheväksi ja maustetaan kaaliruokien perinteisillä mausteilla, siirapilla ja meiramilla.

Ainekset

5 annosta
noin 1 Kg valkokaalia
1-2 rkl Öljyä
1 dl vettä
2 rkl siirappia
1 rkl meiramia
½ tl suolaa
2 keitettyä perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 rs /noin 400 g) sika nauta jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 rkl meiramia
Persiljaa hienonnettuna
Puolukoita

 

Valmistus

30 - 60 min

    1. Poista kaalista kova kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneessa tai juustohöylällä. Kiehuta kaali kattilassa tilkassa öljyä. Kaada joukkoon vesi. Mausta siirapilla, meiramilla ja ripauksella suolaa. Hauduta kaali pehmeäksi kannen alla 20-30 min
    2. Kuori ja raasta keitetyt perunat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli, muna ja maito jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla ja pippurilla sekä meiramilla.
    3. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Painele jauhelihaseos paistokasarin pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista seosta pari minuuttia. Levitä jauhelihan päälle kypsä kaali. Hauduta kannen alla 5-10 min. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa ja puolukoita. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Lähde. https://www.k-ruoka.fi/reseptit