perunalaatikko

Jauheliha-perunalaatikko

Jauheliha-perunalaatikko tehdään perunaviipaleista. Maustepippurit ja munamaito kuuluvat tähän perinteiseen arkiruokaan.

Ainekset

4 annosta
10 (n. 700 g) keskikokoista perunaa (keltainen pussi)
400g Jauhelihaa Nauta-sika
1 ps (200 g) sipulikuutioita (pakaste)
1 tl suolaa
½ rklkokonaisia maustepippureita
2 rkl voita

Munamaito

4 dl maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa

Valmistus

yli 60 min

1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna kuullottua. Mausta seos suolalla.


2. Voitele laakea uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros perunoita ja päälle puolet liha-sipuliseoksesta. Ripottele päälle puolet pippureista ja taas kerros perunoita. Levitä loput lihaseoksesta ja pippurit, peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla.


3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja suola. Kaada munamaito vuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Painele perunaviipaleet lastalla maidon peittoon noin 20–30 minuutin paistamisen jälkeen, jotta pinnan perunakerroksesta tulee mehevä. Tarjoa lisäksi punajuuri-omenasalaattia.

Lähde: k-ruoka reseptit