Silakka

Silakkatempura ja chili-piparjuurimajoneesi

Resepti: Harri Syrjänen

Ainekset

4 annosta
500 g silakkafileitä
suolaa ja valkopippuria
50 g pankojauhoja


Chili-piparjuurimajoneesi

2 dl majoneesia
1 tl sriracha-chilikastiketta
½ tuore chili hienonnettuna
½ tl chilijauhetta
1 rkl piparjuurta raastettuna
1 rkl korianteria hienonnettuna

Tempurataikina

50 g vehnäjauhoja
50 g maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
½ dl kivennäisvettä
ripaus suolaa
1 kananmunan valkuainen

 

Valmistus

Yli 60 min

    1. Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa
    2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kivennäisvesi ja sekoita hyvin.
    3. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
    4. Leikkaa silakkafileet pituussuunnassa kahteen osaan. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
    5. Kasta fileet tempurataikinaan ja pyörittele sen jälkeen vielä pankojauhoissa kauttaaltaan.
    6. Friteeraa 170-asteisessa rypsiöljyssä kullanruskeaksi.
    7. Tarjoa chili-piparjuurimajoneesin kanssa.

Lähde. https://www.k-ruoka.fi/reseptit