lasange

Tonnikalalasagne

OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen

Tonnikalapurkki muuntuu juhlaruuaksi lasagnen täytteenä.

 

Ainekset

2 tlk (à 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
1–2 sipulia
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita tai tonnikalapurkin öljyä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
2–3 rkl pieniä kapriksia
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1–2 kalaliemikuutiota
1 tl sokeria
1 dl tillisilppua
suolaa maun mukaan
noin 250 g  lasagnelevyjä

Juustokastike

50 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8–9 dl maitoa
3 dl emmentaljuustoa
1 tl suolaa
½ tl viher- tai mustapippuria
ripaus muskottipähkinää Pinnalle
noin 2 dl emmentalraastetta

Työvaiheet

1. Valuta tonnikalat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa tai tonnikalapurkin öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska, kaprikset, mausteet ja silputtu tilli.
3. Hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
4. Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Kypsennä jauhoja minuutti pari koko ajan sekoittaen.
5. Kaada maito kahdessa erässä kattilaan sekoittaen. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes se on sulanut. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
5. Kaada voidellun, 2–3 litran vetoisen lasagnevuoan pohjalle tonnikalakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Levitä päälle lasagnelevyjä. Tee seuraava kerros samoin.
6. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
7. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. 
8. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos sinulla on pieni, korkeareunainen vuoka, tee lasagneen useampia kerroksia. Jos käytät viherpippuria, murskaa se sormin hienoksi ja lisää vasta sen jälkeen kastikkeeseen.